ресторант
софия

Днес ще отбележим световната премиера на "Божоле нуво" - новата реколта на младото бургундско вино (от района Божоле - Франция). В #LaCattedrale сме заредили от уникалното плътно и ароматно питие, чието "ново поколение" традиционно се чества годишно, всеки предпоследен четвъртък от ноември. Очакваме ви, за да отворим заедно бутилките - за първи път, в цял свят!...


Свършва работният ден. Край на ангажиментите и отговорностите. Старт на удоволствията и романтиката!Време е за приятна среща и вкусна, но лека вечеря. В края на деня ви препоръчваме апетитни ястия, които отварят сетивата на щастието и които са в рамките на препоръчителното за вечерта балансирано меню. Например - нашите рибни деликатеси, като филе от лаврак или сьомга, или пък леко месо със салата ...


Две чаши вино е по-добре от една!
Първо - втората чаша гарантира компания.
Второ - две поредни чаши вино вечер гарантират стройна фигура и младост.
Трето - една чаша вино в La Cattedrale Restaurant Sofia никога не стига! Очакваме ви и тази вечер!...


Вино, бира или нещо твърдичко?Вечният въпрос. Е, ние ще ви подскажем, в зависимост от това с какви плата или разядки искате да стартирате Ако си поръчате плато испански сирена с брускети от домашен хляб, то горещо ви препоръчваме бяло вино, например траминер. Ако сте се спрели на пушена сьомга и сирене "Филаделфия", може да заложите на розе. Ако ви се пийва мартини, най-добрият избор са маслинкит...


Музикантите на виртуозния цигулар Ара Маликян решиха да се насладят на вкусна вечеря в La Cattedrale и прекрасната гледка към "Александър Невски" снощи, ден преди концерта в София, зала 1 на НДК. Кюфтенца от червена киноа, Калмари, Ризото и свински ребърца са само част от нашите предложения, които те опитаха за набавяне на енергия за представлението си.

Пленяващият публиката испански виртуоз с ...


След като ви пренесохме в Испания с рибния деликатес „бокеронес“, ще ви поканим на разходка във Венеция с един друг специалитет от нашето меню, а именно карпачо (от италиански „carpaccio“).

Това е предястие, приготвено от сурово говеждо или телешко месо. Сготвено е за първи път през 1950 г. в прочутия Harry’s Bar във Венеция от собственика му Джузепе Чиприани, специално за неговата редовна клиен...


Сьомга със задушени зеленчуци - препоръчано от солистите на "Болшой театър"! Преди спектакъла си в София, балетистите вечеряха при нас с хранителната, енергизираща, но достатъчно диетична риба, която не оставя след себе си чувство за тежест. Опитайте и ще сте леки като перца ;)...


Къде и как ще завършите първия ден от седмицата? Предлагаме ви в La Cattedrale Restaurant Sofia, опитвайки испанска аншоа с божествен вкус.
Запознайте се с "бокеронес"

http://lacattedrale.bg/news_id/54470...