ресторант
софия

Защо заведенията с хубави гледки се отразяват по-добре на душевното и физическото ни състояние?


80% от паметта ни идва от възприятията с очите. Една хубава гледка няма как да не остане в спомените ни. И не само, че се запечатва мигновено в паметта ни, но и ни влияе на психическо и физическо ниво.

Едни от най-успешните ресторанти в София са именно тези, които предлагат прекрасна панорама. А в столицата безспорно има много какво да се види. Според изследвания, хората подсъзнателно търсят места за хапване именно с хубави гледки. Защото им се отразяват прекрасно.

Според учени, хората се чувстват здравословно по-добре, когато имат гледка към хубав природен или градски пейзаж. А ако има и повече зеленина, положителният ефект е стопроцентов.

Нашата гледка към храм-паметник „Свети Александър Невски“ е една от най-космополитните и внушителни в градския пейзаж на столицата. Затова La Cattedral е сред предпочитаните заведения в София.

Гледката влияе позитивно на духа, а оттук и подобрява храносмилането. Спокойствието и удоволствието от красотата засилват самоувереността, самочувствието и креативността. Има позитивно влияние и върху концентрацията.
Затова ресторантите в София с хубава панорама или ресторантите с градина, открита към вълнуващ градски пейзаж, са особено подходящи за бизнес разговори (стимул за добри идеи), първи срещи (със сигурност ще има добър изход за една бъдеща двойка) и отмора след дългия работен ден.