ресторант
софия

Висенте Амиго черпи енергия от La Cattedrale


Испанският китарист Висенте Амиго ще се зареди преди концерта си в София с вкусно меню от La Cattedrale. Той и музикантите му нямат особени предпочитания за кетъринг и разчитат на избора на домакините. Държат единствено да има бирички и нещо сладко.
Обявяван за „дете-чудо“, Амиго вече има повече от 30 години кариера зад гърба си и е считан за един от най-успешните съвременни испански китаристи. Той ще гостува в България с концерта „Сърцето на Андалусия“ на 6ти февруари 2019г.
Фламенкото е лична страст на Висенте. Той е носител на Грами за най-добър фламенко албум. Това далеч не е единственият приз, който изпълнителят притежава. Сред неговите награди се нареждат и „най-добър фламенко китарист“ от сп. „Guitar Player“, златен медал за изящни изкуства от испанското правителство. Номинация получава и последният му албум от 2017-а „Memoria de los Sentidos“, в категорията „Best World Music Album“. По време на концерта му в София, акцент ще бъде именно последният му студиен албум, чието име на български се превежда „Спомени за чувствата“.